Чим відрізняється масивна паркетна дошка від інженерної паркетної дошки?

Перед тими, хто обрав для своєї підлоги паркетну дошку, постає ще один вибір: інженерна чи масивна дошка? Безумовно, хочеться зробити якнайкраще і в подальшому мати таке підлогове покриття, яке і прослужить довго, і буде гарним доповненням до вашого інтер’єру. І хоч можна знайти відгуки про інженерну чи масивну дошку, ми хочемо вас краще познайомити з обидвома видами паркетної дошки.

Чим схожі між собою масивна та інженерна паркетна дошка?

  • Їх важко відрізнити одну від одної, оскільки за зовнішнім виглядом вони майже однакові.
  • Як інженерну, так і масивну дошку можна багаторазово піддавати реставрації, тож за довговічністю жодна з них не поступається.
  • За способами догляду вони практично не відрізняються.

Відмінності між інженерною та масивною паркетною дошкою

Незважаючи на вищезгадані спільні ознаки, інженерна та масивна паркетна дошка мають неоднакову структуру та є дещо різними в експлуатації.

Насамперед зазначимо, що масивна паркетна дошка виготовляється з цінної породи деревини, тобто вона не має додаткових шарів фанери. На відміну від неї, інженерна дошка, окрім шару з цінної породи деревини, має ще один шар з фанери.

З цього випливає друга відмінність, а саме: інженерна дошка здатна витримати перепади температур та вологості, не деформуючись при цьому. А масивну дошку, як правило, встановлюють у приміщеннях, де не спостерігаються такі зміни мікроклімату.

Крім того, інженерна дошка має вищий рівень звукоізоляції в порівнянні з масивною.

Врахуємо, що завдяки більшому робочому шару масивна паркетна дошка прослужить дещо довше, аніж інженерна. Інженерну дошку, звичайно, можна багаторазово реставрувати, але ламель у неї тонша, ніж у масивної, тому в результаті її доведеться замінити на нову швидше.

Інженерну паркетну дошку можна встановлювати на теплу підлогу, а масивна однозначно не підходить для такої мети.

Якщо говорити про ціни, то інженерна дошка дешевша, ніж масивна. Крім того, її можна укладати на цементно-бетонну стяжку без додаткових матеріалів. А для якісного встановлення масивної паркетної дошки вони знадобляться.

Що краще: інженерна чи масивна паркетна дошка?

Однозначної відповіді на запитання «Що краще: інженерна чи масивна паркетна дошка?» немає. Все залежить від умов приміщення, куди ви збираєтеся встановлювати той чи інший вид паркетної дошки. Наприклад, якщо ви знаєте, що у приміщенні, для якого ви обираєте підлогове покриття, часто або постійно змінюються температура та вологість, то в цьому випадку, безперечно, кращим варіантом буде інженерна паркетна дошка. А якщо ці показники залишаються практично незмінними, то підійде також і масивна паркетна дошка.

Інженерна та масивна паркетна дошка у Львові

Приходьте в салон паркету «Арбор», що у Львові, і ми вам підкажемо, який з варіантів кращий саме у вашій ситуації. Також ми з радістю покажемо вам усі наявні моделі паркетної дошки в різних кольорах та з різноманітним дизайном.

Дякуємо, ваш запит буде розглянутo найближчим часом!

ЗВ'ЯЗАТИСЯ З НАМИ

Ім'я

Поле не заповнене

E-mail

Поле не заповнене

Телефон

Поле не заповнене

Повідомлення

Количество м2

Ваше ім'я

E-mail

Телефон

Місто