Правильний догляд за паркетом - запорука довговічності Вашої підлоги!

Купити паркетну підлогу Україна, ЛьвівДерево прекрасний природний матеріал, який вимагає догляду і правильної експлуатації. В першу чергу це стосується паркету і паркетної дошки, а в зв'язку з тим, що дані матеріали укладаються в основному на підлогу, вони найбільш схильні до зносу в процесі експлуатації.

Основна проблема паркетних підлог - вологість. Відповідно, не бажано укладати паркет / масивну дошку в приміщеннях з підвищеним рівнем вологості, а також в неопалюваних приміщеннях.

Так, як влітку вологість повітря вища, ніж взимку, паркетні планки можуть розширюватися, що іноді призводить до витискування шпаклівок і лаків з проміжків між планками паркету і підняття країв. Щоб уникнути цього ефекту, необхідно використовувати кліматичні установки, покладаючись на електроніку або стежити за вологістю приміщення користуючись термогігрометром.

В опалювальний сезон, вологість в приміщенні знижується до критичної норми в 40% і паркет починає зсихатися. Особливим прикладом може послужити зсихання паркету в місцях закладених труб опалення в підлозі. В опалювальний сезон також необхідно підтримувати прийнятний для паркету рівень вологості та температури, користуючись кліматичними установками, зволожувачами повітря, термогігрометрами.

Властивості натурального паркету та умови його захисту

Натуральному паркету властиво зміна відтінку при впливі променів світла. Особливий вплив на колір надають сонячні промені, ультрафіолет. Тому, при розставленні меблів і використанні килимів, необхідно враховувати цю особливість паркету. Найменш схильні до ультрафіолетового впливу бамбук, дуб, африканська деревина. Для більш чутливих порід зараз випускається паркетна хімія, яка певним чином знижує вигоряння деревини. Але все ж, навіть при використанні таких матеріалів, бажано не випускати з уваги ультрафіолет.

Наступною умовою захисту паркету є прибирання вологою ганчіркою. Не можна допускати тривалого впливу води, при потраплянні її на підлогу.

Купити паркет Україна, Львів | Arbor - Салон паркетуЛаковані паркетні підлоги менш сприйнятливі до води та інших хімічних речовин, на відміну від паркету, покритого маслом. Підлоги, покриті маслом, вимагають більшого догляду і більш частого оновлення. Проводити таке оновлення необхідно раз в 6-8 місяців, при цьому шліфувати паркет необов'язково. Але це все залежить від того, як паркетна підлога експлуатується. Що ж стосується паркету, покритого лаком, то тут необхідно шліфувати і лакувати паркет раз в 5-10 років. Це обов'язкова умова правильної експлуатації - в разі, якщо лак зноситься - дерево змінить колір, з'являться лисини, темні плями.

Також, не можна вкривати паркетне покриття на тривалий час різними плівками, що перешкоджають природному зволоженню паркету. В таких умовах, під плівкою може утворитися грибок, особливо якщо під поліетилен потрапить волога. Наступ таких наслідків особливо можливо при виконанні ремонтних робіт в даному приміщенні.

При зберіганні паркету в умовах ремонту, необхідно пам'ятати про те, що пачки повинні бути запечатані. Розпаковувати паркет рекомендується тільки перед початком роботи. Треба пам'ятати, що є більш примхливі сорти дерева і менш сприйнятливі до вологості і іншим факторам. Найбільш стабільні породи: дуб, тик, мербау. Дуже примхливий паркет з деревини фруктових дерев і світлих порід: бук, вишня, черешня, груша. Вони дуже чутливі до впливів

навколишнього середовища. Для них в будівлі необхідно підтримувати вологість не нижче 40-50%.

І пам'ятайте: правильний догляд за паркетом - запорука довговічності Вашої підлоги!
Дякуємо, ваш запит буде розглянутo найближчим часом!

ЗВ'ЯЗАТИСЯ З НАМИ

Ім'я

Поле не заповнене

E-mail

Поле не заповнене

Телефон

Поле не заповнене

Повідомлення

Количество м2

Ваше ім'я

E-mail

Телефон

Місто