Чим відрізняється тришарова паркетна дошка від двошарової?

Коли йдеться про вибір красивої, комфортної та якісної підлоги, радимо звернути увагу на паркетну дошку. Вона є вдалим поєднанням натурального зовнішнього вигляду та сучасних дизайнів. Однак як обрати між видами паркетної дошки? Що краще: двошарова чи тришарова паркетна дошка?

Зазначимо, що двошарова паркетна дошка ще носить назву інженерна паркетна дошка. Оскільки ці матеріали певною мірою схожі, на вигляд розрізнити їх дуже складно. Попри це між двошаровою та тришаровою паркетною дошкою є ряд відмінностей, які ми розглянемо далі.

Різниця між 2-х та 3-х шаровою паркетною дошкою

Що відмінного між двошаровою та тришаровою паркетною дошкою?
Почнемо з того, що структура цих двох видів підлогового покриття різна: про це, власне, й свідчать їхні назви.

Інженерна (двошарова) паркетна дошка складається з 2-х шарів, а саме:

  1. Верхній – ламель – з цінної породи дерева;
  2. Нижній – фанера.

Фанеру склеюють перехресно. За рахунок фанери, інженерна паркетна дошка краще витримує зміни мікроклімату приміщення, тобто перепади температур та вологи.

Тришарова паркетна дошка має у своїй основі 3 шари:

  1. Верхній – з цінних порід деревини: дуб, бук, горіх, ясен тощо;
  2. Середній – з хвойних порід деревини: сосна, ялина.
  3. Нижній – теж з хвойних порід деревини.

Що стосується дизайну, то інженерна паркетна дошка може бути виключно односмуговою. Натомість кількість смуг на тришаровій паркетній дошці варіюється від 1 до 3.

Інженерну (двошарову) дошку можна комбінувати з системами підігріву, і вона буде більш ефективною на теплій підлозі в порівнянні з тришаровою паркетною дошкою.

Яка ж довше прослужить: двошарова чи тришарова паркетна дошка? За рахунок більшої товщини робочого шару інженерна дошка може піддаватися більшій кількості циклювань, що у свою чергу продовжить термін її служби. І навпаки: тришарову паркетну дошку можна реставрувати меншу кількість разів — відповідно й термін експлуатації буде трохи коротшим.

Тришарову паркетну дошку укладають зазвичай "палубою" в той час як двошарову – "англійською ялинкою", "французькою ялинкою", "палубою", "квадратами" тощо.

Тришарову паркетну дошку легше замінити, якщо раптом є декілька з дефектами. Інженерна дошка в цьому плані дещо спричинить труднощі.

Попри всі ці відмінності, інженерна та тришарова паркетна дошка мають і схожі риси та властивості.


Що схожого між інженерною (двошаровою) та тришаровою паркетною дошкою?

  • на вигляд їх майже не відрізнити від дерев'яного масиву;
  • екологічно чисті і безпечні;
  • довготривалий термін експлуатації.

Де можна купити двошарову та тришарову паркетну дошку у Львові?

Позитивних та приємних відгуків про двошарову чи тришарову паркетну дошку є вдосталь, тому, ознайомившись зі схожими та відмінними ознаками, ви можете вирішити, який саме вид паркетної дошки вам підходить. Обидва види – як двошарову, так і тришарову паркетну дошку – можна придбати у нашому магазині «Арбор» у Львові. А якщо вагаєтесь, ми вас проконсультуємо та допоможемо зробити вибір. Ціни дуже доступні, тому приходьте якнайшвидше.

Дякуємо, ваш запит буде розглянутo найближчим часом!

ЗВ'ЯЗАТИСЯ З НАМИ

Ім'я

Поле не заповнене

E-mail

Поле не заповнене

Телефон

Поле не заповнене

Повідомлення

Количество м2

Ваше ім'я

E-mail

Телефон

Місто